Kreiranje sadržaja

Sadržaj koji kreiramo za vaš biznis orijentisan je isključivo prema internet publici kojoj je namenjen.
Korisničko iskustvo je ono čime se vodimo u tom procesu i ono čime se vode i najbolje internet marketinške kampanje sa kvalitetnim sadržajem. Ocena publike je najvažnija u tom procesu. Ujedno, to je i najveći benefit za sajt sa takvim sadržajem, a time i za biznis koji sajt predstavlja. Istraživanjem vaše ciljne publike naši eksperti razvijaju sadržaj koji će zadovoljiti svaki njihov interes. Na taj način uvećavamo broj relevantnih posetilaca sajta, odnosno publike koju targetirate, a konačno i reputaciju i kredibilitet vašeg biznisa.

Šta je content marketing i čemu služi?

Content marketing predstavlja strateški marketinški pristup kreiranja i plasiranja vrednog,
odgovarajućeg i doslednog sadržaja za privlačenje i zadržavanje jasno definisane publike sa konačnim ciljem da oni postanu i korisnici, klijenti, potrošači. Ovako su to definisali tvorci ovog segmenta marketinga (Content Marketing Institut) još pre više od dve decenije. Kod nas se izraz content marketing prevodi kao “marketing sadržaja” ili “marketing sadržajem”. Da uprostimo, content marketing odnosi se na pakovanje reči i slika (tekst, zvuk, foto, video) u koristan format koji može da služi u promociji vašeg biznisa. Ukoliko je taj sadržaj relevantan za potencijalnog kupca ili klijenta koji traži informacije o vašim proizvodima ili usluzi utoliko je realizacija posla izvesna.

Zašto je sadržaj toliko važan?

Istraživanja su pokazala da će čak dve trećine internet korisnika u potrazi za informacijama o vašem proizvodu ili uslugama najpre samostalno obaviti istraživanje po pretraživačima i sajtovima. Potom upitati za mišljenje prijatelje, kolege ili porodicu i tek onda vas kontaktirati. Zato je sadržaj sajta toliko važan. Ali pre poziva ili maila
vaš potencijalni klijent će najpre dobro prostudirati sadržaj vašeg sajta.

Sadržaj vašeg sajta određuje poziciju
u Google pretragama

Postoji veliki broj različitih vrsta i tipova sadržaja koji je potrebno da se kreira da biste zadovoljili kriterijume pretraživača. Isto toliko je i načina efikasne optimizacije (SEO) tog sadržaja kako bi vaš sajt postao privlačna web lokacija. Važno je da razmotrite opcije kreiranja više različitih tipova sadržaja da biste lakše rangirali vaš proizvod ili uslugu na Google. Ali čitav posao je uzaludan ako sadržaj ne učinimo privlačnim za korisnike ili nedovoljno autoritativnim za pretraživače. Sadržaj na stranicama vašeg sajta određuje ključne reči za koje ćete se pozicionirati u Google pretragama.
A ovaj segment je upravo naša ekspertiza.

Adekvatno pozicioniranje ključnih reči

Pozicija ključnih reči je gotovo uvek važna u odnosu na stranice vašeg sajta (više o ovom segmentu optimizacije ovde). Da bi sve funkcionisalo kako treba potrebno je da ključne reči imate u linku stranice sa sadržajem (URL), u naslovu stranice, opisu i konačno u sadržaju na stranici. Najčešće ni to se ne čini dovoljnim za dobru poziciju na pretragama, pa je potrebno tehnički gledano ići i korak dalje. Potrebno je i da ključne reči budu postavljene i u meta oznake (meta tags), meta naslovu (meta title) i u tekstu meta opisa (meta description). Konačno, vašem sajtu potreban je sadržaj koji će pomoći pretraživačima da prepoznaju da je zaista specifičan, orginalan i povezan sa glavnom ključnom rečju.

Naš content marketing pokreće svaki biznis

Najveći benefit koji donosi kvalitetan sadržaj jeste reputacija i kredibilitet vašeg biznisa. Ukoliko je sadržaj privlačan, kredibilan i dovoljno originalan, posetilac koji ga čita će biti spremniji da vam veruje. Naš ekspertski tim kreira sadržaje koji su analitički i faktički potvrđeni za sve platforme,  sa ciljem da čitaocima prenesu sve potrebne informacije na način da tome mogu da veruju. Naravno, u potpunosti sinhronizovan sa vašom marketinškom strategijom. Dodatni rezultat takvoj strategiji je i veći procenat konverzije, odnosno povratne reakcije korisnika kroz klikove, preglede, reakcije na mrežama, kao i konkretne registracije, porudžbine i pozive, kao pozitivna posledica stečenog poverenja u vaš biznis.

Sadržaj vredan korisnicima garantuje uspešno poslovanje

Da bi sadržaj ostvario svoj cilj, uslov je da u potpunosti bude sinhronizovan i komplementaran sa marketinškom strategijom koju ste odlučili da primenjujete. Svaki njegov delić mora biti u vezi sa vašim poslovnim ciljem. Usredsređen na kvalitet vaše ponude, proizvoda, usluge, i, naravno, potrebe korisnika, Jedino ovaj pristup će osigurati doslednost vaše publike i u konačnom zbiru poslovni uspeh. Vrlo je važno ni u jednom trenutku ne zaboraviti u tom procesu potrebe korisnika. Jer, ukoliko uporno svojoj publici pružate vredne informacije, oni će vas pre ili kasnije nagraditi time što će postati vaši klijenti.

Snagom društvenih mreža postavljate sadržaj
baš tamo gde želite i kome želite

Društvene mreže su gotovo savršene platforme za širenje i distribuciju marketinškog sadržaja. Najpre direktnim objavama svojoj publici (pratioci) unutar zajednice (stranice, grupe, profili) koja vas prati, a onda deljenjem ta mreža se širi. Potom tagovima, ključnim rečima u objavama, možete biti lako dostupni u pretragama. Konačno, funkcionalnost društvenih mreža omogućava vam da postavite vaš sadržaj baš tamo gde vaša publika provodi najviše vremena. O tome kakav je njihov potencijal i snaga govore i konkretne brojke. Trenutno Facebook na planeti broji 2,45 milijardi korisnika, Youtube 2 milijarde, WhatsApp 1,6 milijardi, Instagram milijardu, Twitter 340 miliona, Linkedin 260 miliona i tako redom.